Decembris 2020

Zinātnieki prezentē inženiertehniskus risinājumus Covid-19 ierobežošanai

22 Dec 2020 - 18:19
Sadarbojoties zinātniekiem un inženieriem no četrām augstskolām un pieciem zinātniskajiem institūtiem, t.sk. arī no Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūtam (skatīt), pusgada laikā izstrādāti prototipi tehnoloģijām, kas veselības aprūpes iestādēs un citās vietās ar augstu Covid-19 infekcijas risku palīdzētu pasargāt cilvēku veselību un dzīvību ...

APSVEICAM - PhD Aiga Ivdre

8 Dec 2020 - 14:55

Promocijas darbs: Inovatīvu poliolu sistēmu izstrādne no reciklēta polietilēntereftalāta un atjaunojamo izejvielu resursiem cietā poliuretāna putuplasta iegūšanai
Promocijas darbs zinātnes doktora (Ph. D.) grāda iegūšanai tika publiski aizstāvēts RTU Materiālzinātnes  un  lietišķās ķīmijas fakultātē 2020. gada 3. decembrī tiešsaistē.

5 LVKĶI tehnoloģiju pārneses projekti iegūst finansējumu - APSVEICAM

1 Dec 2020 - 15:39
Pirmdien, 30. novembrī, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) izveidotā vērtēšanas komisija, kuras sastāvā darbojās uzņēmēju un zinātnes organizāciju kā arī valsts pārvaldes institūciju pārstāvji, pieņēma gala lēmumu par 7 975 000,00 eiro piešķiršanu zinātnisko atklājumu komercializēšanai. Finansējums tiek piešķirts Tehnoloģiju pārneses programmā - Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā ehnoloģiju pārneses programmā: Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 1.2.1.

LVKĶI Direktors Dr. Uģis Cābulis ievēlēts par LZA īsteno locekli - APSVEICAM

1 Dec 2020 - 14:49
Ceturtdien, 26. novembrī, aizklātās balsošanas rezultātā, kas šogad tika organizēta attālināti, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) pilnsapulce par LZA jaunajiem locekļiem ievēlēja astoņus īstenos locekļus, četrus ārzemju un vienu goda locekli, kā arī septiņus korespondētājlocekļus. Sveicam! 
Īstenie locekļi

Uģis Cābulis